Sunday 26 February 2012

Árfolyamgát a hitel mértékéhez kerüljön igazításra!

Valódi fogyasztóvédelmet jelenthet a Rogán Antal és Németh Zoltán képviselők által jegyzett árfolyamgát szabályozás módosító indítványa Országbíró Zoltán társadalom politikus szerint, aki a parlamenti információs rendszerbe több oldalról szakpolitikai indítványt terjesztett elő a lakástulajdonosok fogyasztói érdekvédelme felelős társadalmi részvételeként. Egy jó döntés a kormányzat sikere, a magyar lakástulajdonosok védelme egyben a közérdekvédelem szerves része.

Az év egyik legkomolyabb fogyasztóvédelmi lépése lehet az új módosított árfolyamgát. A LOÉSZ ismét az átlátható parlamenti lobbi eredményét látja a kedvező parlamenti döntésben.


A parlamenti információs rendszerben úgy tűnik időben érkezett meg az Országbíró Zoltán társadalom politikus által jegyzett szakpolitikai indítvány,

amelyet kodifikátor ügyvédi irodák és a Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete kidolgozásában nyújtott be a Magyarországi Hivatásos Parlamenti Lobbi Szövetség.


A társadalmi részvétel ezen megnyilvánulását támogatta a Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ a 2011-es év jogi esetei alapján.



Lényegét tekintve a fogyasztók, lakástulajdonosok méltatlan vagyonvesztését kívánta fékezni az átlátható parlamenti lobbi.


Egy fogyasztókat súlyosan károsító jogi helyzet módosítását kérték az árfolyamgát szabályozásában.


A bankok számára ez súlyos nyereségveszteséget hoz, hiszen a fedezetre épített értékhatár a nagyértékű ingatlanoknál extra nyereséget eredményezett volna a bankok, illetve ingatlanértékesítők oldalán.


Országbíró Zoltán közérdek politikus a lobbi indítványokkal összefüggésben a fogyasztók javára átálló parlamenti döntésekről tett említést, ugyanakkor a bankszektor az új szabályozással így sem jár rosszul a társadalom politikus szerint.

Rogán Antal és Németh Zoltán képviselők a Fidesz olyan módosító javaslatát nyújtották be, amely valóban a fogyasztókat részesíti esélyvédelemben.


Egész ország az indítvány parlamenti elfogadását várja, a társadalom veszteségeinek csökkentése érdekében.

Az európai mintájú átlátható parlamenti lobbi és a felelős kormánypárti magatartás együtt a magyar lakástulajdonosok valódi érdekét tudja megvalósítani.


____________________________________________________________________


Tisztelt Olvasó és Lakástulajdonos! A LOÉSZ társadalmi szervezet aktív érdekvédelmet lát el a lakástulajdonosok érdekében a parlamentnél, az önkormányzatoknál a főhatóságoknál!

Eseti ügyeikben kiemelt szakmai partnereket kértünk fel a jogvitás ügyeik hatékony megoldásához:

§ - jogviták, peres ügyek esetében a szakmai ügyfélszám:06-302-164-102

 - ingatlanberuházások gazdasági elszámolási vitái, társasházi műszaki és pénzügyi átvilágítások szakmai ügyfélszáma: 06-305-992-842