Thursday 17 March 2011

Megoldás nélkül a parlament - a devizahitelesekkel ki tárgyal az őket érintő jogszabályokról?

Komoly erőfeszítések sorát teszik az érdekvédelmi szervezetek, hogy a kormány ne csak a bankszövetségtől kapjon információkat a munkájához.

Ma már a középosztályt és kormányzati hivatalokban dolgozókat temet maga alá a devizahitelesek válsága.

Minisztériumi alkalmazottak, magas rangban lévő katonatisztek a devizahiteles ügy vesztesei gyermekeikkel együtt.

                  Utcára kilakoltatott gyermekekre ki vigyáz 2011.-ben?


Hová vezet ez a folyamat 2011.-ben Magyarországon?

Egy kis lépés - időhúzásra is alig használható:
"Az Országgyűlés szerdán július 1-ig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot a lakáshitel-tartozások adósai számára. A képviselők 267 igen szavazattal, 29 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett fogadták el a bírósági végrehajtásról szóló törvény ezt szabályozó módosítását.

A parlament döntésével azokra a természetes személyekre korlátozta az április 15-én lejáró moratórium meghosszabbítását, akik lakáshitel-tartozásból eredő követelés végrehajtás alatt állnak és nem jogosultak más beköltözhető ingatlan használatára, illetve maradásukkal nem lehetetlenítik el a végrehajtást kérő lakhatását.



A kormánypárti képviselők által kezdeményezett törvénymódosítás az önkéntes lakásfoglalókat és a rendbírsággal sújtott személyeket, valamint a hitelezéssel kapcsolatos visszaélés miatt elítélteket továbbra is kizárja a moratóriumra jogosultak köréből."(HVG)








Tisztelt Olvasó és Lakástulajdonos!

A LOÉSZ társadalmi szervezet aktív érdekvédelmet lát el a lakástulajdonosok érdekében a parlamentnél, az önkormányzatoknál a főhatóságoknál!

Eseti ügyeikben kiemelt szakmai partnereket kértünk fel a jogvitás ügyeik hatékony megoldásához: § - jogviták, peres ügyek esetében a szakmai ügyfélszám:06-302-164-102 - ingatlanberuházások gazdasági elszámolási vitái, társasházi műszaki és pénzügyi átvilágítások szakmai ügyfélszáma: 06-305-992-842