Saturday 24 October 2009

Devizahitelesek és a kilakoltatási moratórium


Könnyen felejtünk, vagy nehezen emlékezünk?


Feltehetően nem vált elfogadottá a kilakoltatások ténye a gazdasági válság áldozatainál?




Tisztelt Pénzügyminiszter úr! Tisztelt Miniszterelnök úr!


Közvetlenül a hivatásos parlamenti lobbi útján Országbíró Zoltán vezető parlamenti lobbi szakember felkérésével a tavalyi év ősz óta megfogalmaztuk a hozzánk beérkező komoly nagyságrendet és lélekszámot felölelő panaszáradat - időben kidolgozott jogalkotási észrevételeit.



Egyértelműen és ismételten felhívtuk a figyelmet, hogy a helyes irány a fogyasztói esélyegyenlőtlenség megszüntetése, erős ütemü csökkentése.



Elmúlt 2008.-as év, alig marad hátra a 2009.-es évből a fogyasztói esélyegyenlőtlenség helyzete kis mértékben változott csak.



Folyamatosan észleljük, hogy nem szűnt meg a pénzintézetek részéről a gazdasági válság sújtotta Javaslataink (írásban tettük le a pénzügyminiszter és a kormányfő asztalára..) beépítése csak részben történt meg, ezért az adósok feje fölül az árverezés nem múlt el!



Az árverezési moratórium december 1.-vel lejár, tisztelettel kérdezzük milyen eszközzel akadályozza meg a tárca és a PSZÁF a kilakoltatásokat a továbbiakban?


Fogyasztóvédelemmel és a magyar lakosság érdeksérelmeivel együttélő társadalmi szervezetként várjuk gyors és határozott intézkedésüket a bankokkal szemben védtelen családok érdekében!



MFPÉE Patrióta Társadalmi Szervezet elnöksége, LOÉSZ Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete